Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2011 19:51 - 10 златни правила за повече Растежен хормон -I-
Автор: fitnesforma Категория: Спорт   
Прочетен: 1672 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 22.06.2011 20:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg





стежният хормон (РХ) е един от трите анаболни хормона в организма. РХ е п





imageРаротеин, произвеждан от хипофизата /разположена в основата на главния мозък/. РХ се регулира от част на главния мозък, наречена хипоталамус, който е доказано, че повишава синтеза на протеин в мускулите и също така увеличава способността те да задържат азот. И така, повишаването на протеиновия синтез и засилването на способността да се задържа азот са основните качества на естествения растежен хормон в организма. Заедно с останалите анаболни вещества, те действат и анаболно и анти-катаболно.
Като цяло, растежния хормон е отговорен в растежа на организма, от където идва и името му. Основното му действие в периода на растеж на даден индивид се изразява в удължаване на скелета и увеличаване размера на опорно-двигателният апарат. Освен това, както ва ранната, така и в зряла възраст, РХ повишава пропускливостта на клетъчната мембрана за аминокиселини, стимулира синтезата на белтък във всички клетки, намалява използването на въглехидрати от тъканите, засилва мобилизирането им за енергийните нужди на организма.
image

Правило N 1

Тренирайте тежко! Упражненията са един ефективен метод за покачване нивата и реализацията на реастежния хормон. Ако желаете да повишите отделянето на растежен хормон, тренирайте със тежки щанги и дъмбели и максимална интензивност при всичките вдигания.

Правило N 2

Не бягайте от тежките упражнения. Базовите движения, които влизат в програмата ми, включват движения като клек, мъртва тяга, бенч прес, лег прес – тогава вие изпозлвате най-големите възможни тежести и това е добър стимулатор за отделяне на растежен хормон. За оптимални резултати, използвайте силовите упражнения, посочени във фитнес програмата ми. Тока вие ще градите качествена мускулна маса.

Правило N 3

Тренирайте и бързо! Това предписание е приложимо само при съкращаването на мускула. Колкото по-бързо и агресивно, с по-голяма скорост (без да се пренебрегва правилната техника разбира се) съкращавате мускула при повдигане или избутване на тежестта, вие освобождавате повече растежен хормон.

Правило N 4

Почивайте между сериите. Твърде бързото придвижване от една серии на друга намалява възможностите ви на изпълнение на тежките серии и базовите движения. Прекалено дългите пък почивки, намаляват тренировъчната ви интензивност. Не случайно, във фитнес програмата съм посочил точно колко секунди да се почива, точно, седмица по седмица.

Правило N 5

Повечето серии освобождават повече растежен хормон. Изпълнението до отказ, може да увеличи най-много нивата на растежен хормон в кръвта ви. Затова изпозлвам принципите форсирани повторения и дроп серии. Така и постигате максимален мускулен растеж. Когато вече не можете да направите нито едно повторение в
повече, това означава , че сте изморили на максимум мускула и минавате на следващото движение.

Правило N 6

Повторенията да са в среден брой. Прекалено дългите повторения от 15 и нагоре са безмислени, дори и за релеф, ако търсите. Тогава минавате на друга вълна – тази за издържливост на мускула. А вашата цел е покачване на чиста активна мускулна маса, която да дефинира атлетичното ви тяло.

Правило N 7

Използвайте добавките! Кофеинови и аргининови добавки позлвам преди тренировка с тежести. Това повишава нивата на норепинефрин и ще ви помага и на вас да тренирате по-здраво. Той също така запазва гликогена и може да ви помогне да увеличите растежния хормон, ако не претренирате. При него, се отключва един друг механизъм, при който се увеличават нивата на кортизол изключително много, това подтиска фактора IGF-1 и подтиска ефективността на растежен хормон.

Правило N 8

Яжте въглехидрати с нисък гликемичен индекс преди тренировка. Овесените ядки са идеални за целта. Те се смилат и усвояват бавно, като по този начин индуцират освобождаването на малки и средни количества инсулин. Въглехидратите с висок ГИ като плодовете, захарта освобождават повече инсулин, който от своя страна инхибира (спира) освобождаването на растежен хормон.

Правило N 9

След тренировка се хранете правилно. Приемайте картофени продукти и бързо усвояем протеин – бялата риба! Това ще задържи увеличените по време на тренировка нива на растежен хормон в първите два часа след интензивната ви тренировка.

Правило N 10

Задължителни приемайте глутамин! Наичинът му на прием, така както аз го използвам, дава завидните резултати. Той предизвиква пик за растежния хормон!



Гласувай:
2



1. анонимен - Mnogo polezni syveti ! Blagodar...
23.06.2011 03:46
Mnogo polezni syveti ! Blagodarnosti !:)))
цитирай
2. turb04 - Има само един дерт - много е скъп, ...
23.06.2011 07:25
Има само един дерт - много е скъп, пусти РХ....
Между другото, съвременните билдъри на запад от нас използват фактори като IGF и от сорта.... Хормонът на практика е отпаднал от тяхната програма.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fitnesforma
Категория: Спорт
Прочетен: 8605
Постинги: 2
Коментари: 2
Гласове: 12
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031